Οι αγαπημενες μου φωτογραφιες απo το 2021

Posted on

To 2021 ως φωτογραφικό έτος

Σε ένα από τα κτήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και ήδη Πρωτοδικείο Αθηνών είχα προ ολίγων ημερών μία συζήτηση με έναν πολύ ευφυή άνθρωπο. Μοιραστήκαμε μία κοινή διαπίστωση, ως και ενδόμυχο φόβο: πως η δουλειά μας αποστερεί την όρεξη για τέχνη (για εμένα προσωπικά, την όρεξη του να αρπάξω μία κάμερα και να βγω στους δρόμους). Ίσως τα δικόγραφα να είναι το αίτιο, ίσως να είναι και η αφορμή, με την έννοια πως υπάρχει κάτι πιο βαθύ που μας λερώνει. Βέβαια, όπως ορθά έχει παρατηρήσει και ένας καθηγητής που διδάσκει στο μεταπτυχιακό μου, «ιστορικά, οι αφορμές είναι το ίδιο σημαντικές με τα αίτια».

Πράγματι, το φωτογραφικό μου 2021 ήταν σχετικά φτωχό. Χαρακτηρίστηκε από λίγα και πεπατημένα κλικ, εκ των οποίων ελάχιστα έβγαζαν, κατά την άποψη μου πάντα, ψυχή. Εξ ‘ου και ένας από τους στόχους μου για το 2022 είναι να ξαναβρώ αυτή τη χαμένη αθωότητα του να πατάς το shutter button της κάμερας, να αλλάζεις φακούς και να μαγεύσεσαι από το απογευματινό φως. Omicron και λοιπών γραμμάτων της ελληνικής αλφαβήτου επιτρεπόντων, προγραμματίζω κάποιες επισκέψεις σε 1-2 πολύ αγαπημένους προορισμούς εντός του 2022. Πιστεύω πως εκεί η όρεξη μου για «φωτότσαρκες» θα επανέλθει σε υγιή επίπεδα.

Παρ’ όλα αυτά, στην εκπνοή του 2021, άνοιξα το lightroom μου και κοίταξα τι κλίκαρα από τον Ιανουάριο ως σήμερα. Και προς έκπληξη μου, μπόρεσα να ξεχωρίσω δέκα φωτογραφίες που για προσωπικούς λόγους τολμώ να πω ότι μου άρεσαν. Αυτά λοιπόν τα κλικ μοιράζομαι μαζί σας σήμερα, χωρίς περαιτέρω σχόλια. Να έχετε ένα 2022 με χαρά και όσα λιγότερα «πάθια και καημούς» γίνεται!

Οι δέκα αγαπημένες μου φωτογραφίες

Shipwreck(Πάτρα, Ιανουάριος 2021)


Crossroads” (Πλάκα, Αθήνα, Μάρτιος 2021)


Stand still” (Πάτρα, Απρίλιος 2021)


In search of Eden” (Λόφος Λυκαβηττού, Αθήνα, Ιούνιος 2021)


Shoot for the stars” (Δάφνη Καλαβρύτων, Αύγουστος 2021)


Layers” (Δάφνη Καλαβρύτων, Αύγουστος 2021)


Cliff Edge” (Δάφνη Καλαβρύτων, Αύγουστος 2021)


Hard turn” (Athens Flying Week, Τανάγρα, Αττική, Σεπτέμβριος 2021)


Full Afterburner” (Athens Flying Week, Τανάγρα, Αττική, Σεπτέμβριος 2021)


The merge” (Athens Flying Week, Τανάγρα, Αττική, Σεπτέμβριος 2021)

Leave a Reply